Hande Yener Kimdir?

HANDE YENER KİMDİR?

DOĞUM TARİHİ: 12 Ocak 1973
DOĞUM YERİ: İstanbul, Türkiye
YAŞI: 44
BURCU: Oğlak
BOYU ve KİLOSU: 164 cm., 55 kg.

Hakkında
2000 yılında çıkardığı ilk albümü Senden İbaret ile Türk pop müziğine iddialı giriş yapan Hande Yener, 2017’ye kadar hemen yer yıl dinleyicileri karşısına yeni albümleri ile çıkmıştır. Yalanın Batsın, Mor, Ne Haber, Sen Yoluna Ben Yoluma, Seviyorsun, Romeo, Ya Ya Ya Ya, Kırmızı ve Alt Dudak gibi hit şarkıları bulunmaktadır. Rakibi Demet Akalın ile medya üzerinden yaptıkları atışmalar magazin dünyasının vazgeçilmezi halini almıştır.

Ünlü Olmadan Önce
Tam adı Makbule Hande Özyener’dir. Erenköy Kız Lisesi 2. sınıf öğrencisiyken evlenmiştir. Küçük yaşından itibaren şarkıcı olma hayalini, Sezen Aksu ile tanıştıktan sonra gerçekleştirmiş ve bir süre Sezen Aksu’nun geri vokalliğini yapmıştır.

Diğer Ayrıntılar
Müzik kariyeri boyunca 5 kez Altın Kelebek olmak üzere sayısız ödül kazanmıştır. Şarkıcılığının yanı sıra sürekli yenilediği sıra dışı imajları ve şovlarıyla da Türk pop müziğinde fark yaratmıştır. Bir dönem LGBT topluluğu tarafından gay ikonu olarak kabul görmüştür. 2015 yılından bu yana gece kulübü ve plaj işletmeciliği de yapmaktadır.

Aile Hayatı, Sevgilisi
Babası Erol Özyener eski bir profesyonel futbolcu, annesi Yıldız Yazıcı ise ev hanımıdır. Kendisinden beş yaş büyük bir ablası vardır. Anne ve babası o 17 yaşındayken boşanmıştır. 1990’da evlendiği gümrük komisyoncusu Uğur Kulaçoğlu ile 1994’de boşanmıştır. Bu evliliğinden Çağın adında bir oğlu dünyaya gelmiştir. 2006 – 2010 arasında oyuncu sevgilisi Kadir Doğulu ile ilişkisi olmuştur. 2016’da kendisinden 12 yaş küçük olan Ümit Cem Şenol ile nişanlanmıştır.

Onunla İlişkili
İki Deli’yi Serdar Ortaç ve Haberi Var Mı? adlı şarkıyı Berksan ile birlikte seslendirmiştir.

Hande Yener yerli kadın şarkıcılar, İstanbul doğumlu ünlüler, 12 ocak doğumlu ünlüler ve oğlak burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. Hande Yener hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz.  

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER