Shakira Kimdir?

SHAKİRA KİMDİR?

DOĞUM TARİHİ: 2 Şubat 1977
DOĞUM YERİ: BarranquillaKolombiya
YAŞI: 40
BURCU: Kova
BOYU ve KİLOSU: 157 cm., 53 kg.

Hakkında
Adının dünyaca tanınmasını sağlayan, 1995 yılında çıkarttığı ilk albümü Pies Descalzos'tur. 2002'de "Whenever, Wherever" adlı parçası 29 ülkedeki müzik listelerinde ilk sıraya çıkma başarısı göstermiştir. 2006’da çıkarttığı Hips Don’t Lie ile yaklaşık 70 ülkede 1 numaraya yükselmiş şarkıcı ve bestecidir. 2 kez Grammy ödülü kazanmıştır.

Ünlü Olmadan Önce
Tam adı Shakira Isabel Mebarak Ripoll’dür. 4 yaşında şiir yazmaya başlamıştır. İlk bestesini 8 yaşında ölen abisi için yapmıştır. Batı medeniyet tarihi üzerine eğitim görmüştür.

Diğer Ayrıntılar
Waka Waka (This Time For Africa) adlı şarkısı YouTube üzerinden 1.5 milyardan fazla izlenme sayısına ulaşmış ve YouTube üzerinden en çok izlenen/dinlenen şarkılardan biri olmuştur. 2016 yılında Disney animasyon filmi Zootropolis'deki ana karakter Gazelle’yi seslendirmiştir. Reebok, Panasonic ve Oral B reklamlarında oynamıştır. Kolombiyalı fakir çocukların eğitimine destek olan Pies Descalzos adlı vakfın kurucusudur.

Aile Hayatı, Sevgilisi
Babası tarafında kökleri Lübnan’a ve annesi tarafından İspanya ve İtalya’ya uzanmaktadır. 2011 yılında İspanyol futbol yıldızı Gerard Pique ile başlayan ilişkisi devam etmektedir. Çiftin, ilk oğlu Milan Piqué Mebarak 2013'te, ikinci oğlu Sasha Pique Mebarak'ı 2015'te dünyaya gelmiştir.

Onunla İlişkili
2007'de yayınlanan Beautiful Liar adlı şarkısıyı Beyonce ile birlikte seslendirmiştir. Bu şarkı ile En İyi İşbirliği dalında MTV Video Müzik ödülü almıştır.

Shakira yabancı kadın şarkıcılar, Kolombiya doğumlu ünlüler, 2 şubat doğumlu ünlüler ve kova burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. Shakira hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz.

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER