Aleyna Tilki Kimdir?

ALEYNA TİLKİ KİMDİR?

DOĞUM TARİHİ: 28 Mart 2000
DOĞUM YERİ: Konya, Türkiye
YAŞI: 17
BURCU: Koç
BOYU VE KİLOSU: 165 cm., 48 kg.

Hakkında
2016 Yetenek Sizsiniz Türkiye yarışmasında Gesi Bağları performansı ile parlamış ve sonrasında Emrah Karaduman’ın Cevapsız Çınlama adlı single’ında vokal yaparak popülerlik kazanmıştır. Şarkı YouTube’a yüklendikten 2 ay sonra 150 milyon ve toplamda 300 milyon izlenmeye ulaşarak büyük bir başarı elde etmiştir. Cevapsız Çınlama adlı şarkı, MusicTopTR Resmi listesinde 2. sıraya kadar yükselmiştir. Aleyna Tilki, Türkiye’nin Shakira’sı olarak anılmaya başlanmıştır.

Şöhret Öncesi
Güzel sesli annesinden dinlediği şarkılarla büyümüştür. 8 yaşında yerel bir televizyon kanalındaki şarkı yarışmasına katılmış ve beğeni toplamıştır. Annesinin de yönlendirmesiyle daha çocukken, Beyonce ve Shakira’nın şarkılarını dinleyip onların koreografilerini yapmıştır.

Diğer Ayrıntılar
14 yaşındayken de Yetenek Sizsiniz elemelerine katılmış ve yarı finale kadar çıkmıştır. Psikoloji ve felsefe ile ilgileniyor ve en büyük tutkusu Selda Bağcan ile düet tapmak.

Aile Hayatı, Sevgilisi
Babası Konyalı ve annesi Trabzonlu olan Aleyna Tilki, 4 yaşına kadar doğduğu Konya’da yaşamıştır. Askeriyede görevli olan babasının işi nedeniyle İzmir’e taşınmış ve 10 yaşına kadar orada büyümüştür. Sonrasında ise ailesi ile birlikte İstanbul’a yerleşmiştir. Emrah Karaduman ile bir ilişki yaşadığına dair basında bazı haberler çıkmıştır.

Onunla İlişkili
Aleyna Tilki, Hülya Avşar'ın sunduğu Bir Hülya Avşar Sohbeti adlı TV programına konuk olmuştur.

Aleyna Tilki yerli kadın şarkıcılar, Konya doğumlu ünlüler, 28 mart doğumlu ünlüler ve koç burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. Aleyna Tilki hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz. 

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER