Aydın Uslupehlivan Kimdir?

AYDIN USLUPEHLİVAN KİMDİR?

DOĞUM TARİHİ: 3 Aralık 1954
DOĞUM YERİ: Adana, Türkiye
YAŞI: 63
BURCU: Yay
BOYU VE KİLOSU:

Hakkında
TBMM 25. ve 26. dönem CHP Anada milletvekilidir. TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu üyesidir.

Şöhret Öncesi
Aydın Uslupehlivan CHP Gençlik Kollarında siyasete başlamış ve 2 dönem Adana Yüreğir İlçe Başkan Yardımcılığı görevinde bulunmuştur.  Yine CHP’den Adana ve Seyhan Belediye Meclis üyeliği görevlerini icra etmiş ve Seyhan Belediyesi Başkan Yardımcılığı yapmıştır.

Diğer Ayrıntılar
Çukurova Üniversitesi İnşaat Bölümü mezunudur. Çakır İnşaat, Kadirbeyoğlu AŞ ve Işıklar Holding’te çalışma yaşamını sürdürmüştür. Güneşli Spor Kulübü’nün başkanlığını beş yıl yapmıştır.

Aile Hayatı
Eşi Çiler Uslupehlivan ile birlikte 30 yılı aşan bir evliliği devam ettirmektedir. Bu evlilikten biri kız ve diğeri erkek olan iki çocuğu vardır. Kızı Polen Uslupehlivan Voleybol Milli Takımında oynamaktadır. Oğlu Sarper Uslupehlivan ise 2013 yılında Dünya Gençler Briç Şampiyonasında genç milli takım olarak şampiyonluk elde etmiştir.

Onunla İlişkili
Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’nda CHP Tekirdağ Milletvekili olan ve komisyon başkan vekilliği yapan Candan Yüceer’le birlikte çalışmalar yürütmektedir. 

Aydın Uslupehlivan politikacılar, Adana doğumlu ünlüler3 aralık doğumlu ünlüler ve yay burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. Aydın Uslupehlivan hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz.

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER