Cristiano Ronaldo Kimdir?

CRİSTİANO RONALDO KİMDİR?

DOĞUM TARİHİ: 5 Şubat 1985
DOĞUM YERİ: Santo Antonio, Portekiz
YAŞI: 32
BURCU: Kova
BOYU VE KİLOSU: 186cm., 83 kg.

Hakkında
Profesyonel kariyerine Sporting Lizbon’da başlamış ve sonrasında 2003’de Manchester United’a transfer olmuştur. Dünyanın en iyi futbolcularından biri olan Cristiano Ronaldo, 2009’da Manchester United'dan Real Madrid’e 131,6 milyon dolarlık rekor bir ücretle transfer edilmiştir. 2008 yılında Portekiz milli takımının da kaptanı olmayı başarmıştır. Manchester United forması altındayken 2008’de FİFA tarafından dünyanın en iyi futbolcusuna verilen Ballon d‘Or (Altın Top) ödülünü kazanmıştır. Bu ödülü 2013, 2014 ve 2016 yıllarında Real Madrid’de oynarken üç kez daha almıştır ve Lionel Messi’den sonra dünyada bu ödülü en çok alan 2. futbolcudur.

Şöhret Öncesi
Onun tam adı Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro’dir. Ronald adını babası, en sevdiği aktör olan Ronald Reagan’dan alarak oğluna vermiştir.

Diğer Ayrıntılar
La Liga ve Real Madrid tarihindeki pek çok rekorun sahibi olmuştur. Ocak 2013’de Real Madrid tarihinde 300. golünü atarak önemli bir başarı sağlamıştır. Nike, KFC, Emperio Armani, Suzuki ve Coca Cola gibi markaların reklam filmlerinde oynamıştır.

Aile Hayatı, Sevgilisi
Bahçıvan bir baba ve aşçı bir annenin 4 çocuğunun sonuncusudur. Cristiano Ronaldo, alkolik babasını henüz 20 yaşındayken kaybetmiştir. 2010 yılından 2015 yılına kadar Rus modeli İrina Shayk'la sevgiliydi. Temmuz 2010'da Cristiano Jr. adında annesi bilinmeyen bir oğlu olmuştur. Haziran 2017'de taşıyıcı anneden olduğu açıklanan Eva ve Mateo adında ikiz çocukları dünyaya gelmiştir.Temmuz 2017'de hamile kız arkadaşı Georgina Rodriguez ile birlikte dördüncü çocuğunu beklediğini açıklamıştır.

Onunla İlişkili
Cristiano Ronaldo’lı Real Madrid ile Lionel Messi’li FC Barcelona La Liga’da hem takımlar arası hem de iki futbolcu arasında saygıdeğer bir rekabet yaşamaktadır. 

Cristiano Ronaldo futbolcular, Portekiz doğumlu ünlüler, 5 şubat doğumlu ünlüler ve kovaburcu ünlüler listesinde yer almaktadır. Cristiano Ronaldo hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz.

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER