Polen Uslupehlivan Kimdir?

POLEN USLUPEHLİVAN KİMDİR?

DOĞUM TARİHİ: 27 Ağustos 1990
DOĞUM YERİ: Adana, Türkiye
YAŞI: 27
BURCU: Başak
BOYU ve KİLOSU: 192 cm., 68 kg.

Hakkında
Polen Uslupehlivan 2012-2013 sezonunda VakıfBank Voleybol takımında 1 Şampiyonlar Ligi, 1 Türkiye Ligi ve 1 Türkiye Kupası şampiyonlukları yaşayarak yıldızı parlayan pasör çaprazı voleybolcudur. Genç Milli Takımla birlikte 1 Avrupa 3.lüğü ve 1 Balkan Şampiyonluğu; A Milli Takım formasıyla 1 Avrupa 3.lüğü ve 1 Grand Prix 3.lüğü yaşamıştır. 2014 yılından bu yana Fenerbahçe Grundig’te forma giymektedir. Milli Kadın Voleybol takımının tarihinde ilk kez katıldığı 2012 Londra Olimpiyatları kadrosunda yerl almış ve takım 9. olmuştur.

Şöhret Öncesi
Voleyboy oynamaya 11 yaşında Adana Fenerbahçe Spor Okulu’nda başlamıştır. 12 yaşında Adana DSİ ve 13 yaşında Adana Gündoğdu Koleji takımlarında oynamıştır. Ertesi sezon Vakıfbank’a transfer olan Polen, beş yıl boyunca farklı yaş kategorilerinde Vakıfbank’ta voleybol oynamaya devam etmiştir. Sonrasında iki sezon Bursa Nilüfer Belediyesi’nde kiralık olarak forma giymiştir.

Diğer Ayrıntılar
Fenerbahçe’de oynamasına karşın çocukluğu ve gençliğinde koyu bir Galatasaraylı’ydı. Haliç Üniversitesi Fitness Öğretmenliği mezunudur.

Aile Hayatı, Sevgilisi
CHP Adana Milletvekili Aydın Uslupehlivan’ın kızıdır. Annesi Çiler ve erkek kardeşi Sarper Uslupehlivan’dır.

Onunla İlişkili
2012 Londra Olimpiyatları’nda Voleybol Milli Takımı’nın kaptanı Esra Gümüş ve skorer oyuncusu Neslihan Darnel ile birlikte forma giymiştir. 

Polen Uslupehlivan sporcular, Adana doğumlu ünlüler27 ağustos doğumlu ünlüler ve başak burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. Polen Uslupehlivan hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz. 

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER