Jay-Z Kimdir?

JAY-Z KİMDİR?

DOĞUM TARİHİ: 4 Aralık 1969
DOĞUM YERİ: BrooklynNY, ABD
YAŞI: 47
BURCU: Yay
BOYU ve KİLOSU: 187 cm., 86 kg.

Hakkında
Jay-Z, İlk hit olan "Dead Presidents" ile başlayarak uluslararası bir başarıya imza atmış rapçidir. ve müzik kariyeri boyunca 19 Grammy Ödülü kazanmıştır. Albümlerinin toplam satışı 75 milyonun üzerindedir. Reasonable Doubt, The Blueprint ve The Black Album adlı albümleri, Rolling Stone dergisinde tüm zamanların en büyük 500 albümü listesinde yer almıştır.

Şöhret Öncesi
Müzik yapmaya duyduğu ilgisini gören annesi ona 12. yaş gününde taşınabilir bir kaset çalar almıştır. İlk yıllardaki takma adı olan Jazzy bir süre sonra Jay-Z’ye dönüşmüştür.

Diğer Ayrıntılar
Plak şirketleriyle anlaşamadığı için daha kariyerinin başlarında 2 ortağı ile birlikte bir Rock-A-Fella adlı plak şirketini kurmuştur. Reebok ve Hewlett-Packard reklamlarında oynamıştır. Rocawear adlı giyim firmasının ve 40/40 Club adlı barın ortağıdır.

Aile Hayatı, Sevgilisi
Sevgilisi Beyonce Knowles ile 2002’de çıkmaya başlamış ve 4 Nisan 2008'de Beyonce ile evlenmiştir. 2012'de Blue Ivy adında bir kızı ve ardından Haziran 2017'de Rumi (kız) ve Sir (erkek) adlı ikiz çocukları dünyaya gelmiştir. 

Onunla İlişkili
Marvin Gaye gibi soul sanatçılarını dinleyerek büyümüştür ve ilk yıllarındaki müziklerinde bu etki görülmektedir. 

Jay-Z yabancı erkek şarkıcılar, ABD doğumlu ünlüler4 aralık doğumlu ünlüler ve yay burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. Jay-Z hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz.

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER