Freddie Mercury Kimdir

FREDDIE MERCURY KİMDİR?

DOĞUM TARİHİ: 5 Eylül 1946
DOĞUM YERİ: Zanzibar, Tanzanya
ÖLÜM TARİHİ: 24 Kasım 1991 
ÖLÜM YAŞI: 45
BURCU: Başak
BOYU ve KİLOSU: 177cm, 74kg.

Hakkında
Freddie Mercury, Queen adlı rock müzik grubunun muhteşem ses yelpazesine sahip ve gösterişli kıyafetleriyle tanınan solistidir. Queen grubunun klasikleşmiş "Bohemian Rhapsody" ve "We Are The Champions" gibi şarkılarının çoğunu yazmıştır. Queen, Beatles’dan sonra en önemli rock grubu olarak tarihe geçmiştir.

Şöhret Öncesi
Farrokh Bulsara adıyla dünyaya gelmiştir. Çocukluğunda radyoda duyduğu şarkılara eşlik ederek büyümüştür. Queen grubundan önce 1969’da Liverpool’da Ibex adlı grupla müzik çalışmalarını yapmıştır.

Diğer Ayrıntılar
Queen’in hit şarkısı "We Will Rock You", Rolling Stone dergisinin Tüm Zamanların En Büyük 500 şarkısından biri olarak listeye girmiştir ve şarkı 2009'da 25 yılı geride bırakmış şarkıların yer aldığı Grammy Hall of Fame'e girmeyi başarmıştır. Bir röportajında en sevdiği şarkıcının Aretha Franklin ve en sevdiği oyuncunun Liza Mineli olduğunu açıklamıştır.

Aile Hayatı, Sevgilisi
Freddie Mercury’nin sevgilisi bir kuaför olan Jim Hutton’du. Bu ilişki Mercury AIDS'in neden olduğu zatürreden ölmeden önceki 6 yıl boyunca devam etmiştir.

Onunla İlişkili
Freddie, gitarist Brian May tarafından Queen grubuna dahil edilmiştir. Brain May, Queen grubu için "Fat Bottomed Girls" ve "We Will Rock You" adlı hit şarkıları bestelemiştir.

Freddie Mercury yabancı erkek şarkıcılar, Tanzanya doğumlu ünlüler5 eylül doğumlu ünlüler ve başak burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. Freddie Mercury hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz. 

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER