Orlando Bloom Kimdir?

ORLANDO BLOOM KİMDİR?

DOĞUM TARİHİ: 13 Ocak 1977
DOĞUM YERİ: Canterburyİngiltere
YAŞI: 40
BURCU: Oğlak
BOYU ve KİLOSU: 180 cm., 77 kg.

Hakkında
Orlando Bloom, Yüzüklerin Efendisi filmindeki Elf Legolas rolü ile ünlenmiştir. Ayrıca Will Turner rolü ile Karayip Korsanları serisinde yıldızlaşmıştır. Truva, Elizabethtown, Cennetin Krallığı ve Seni Seviyorum New York gibi filmlerde de başarılı bir şekilde oynamış olan aktördür.

Şöhret Öncesi
O ve kız kardeşi, büyürken şiir ve İncil okuma yarışmalarına katılmıştır. Dindar ailesi tarafından İngiltere Kilisesi üyesi olarak yetiştirilmiştir. Hampstead Güzel Sanatlar Fakültesi'nde iki yıl boyunca tiyatro, fotoğraf ve heykel okumuştur. Daha sonra, Londra'daki Guildhall Müzik ve Drama Okulu'nda oyunculuk eğitimi görmüştür.
Diğer Ayrıntılar
2009'da UNICEF İyi Niyet Elçisi seçilmiştir. Kendisi din olarak budizmi benimsemiştir. 2004’de People Dergisi’nin en seksi bekarlar listesinde yer almıştır. Akıcı bir şekilde Fransızca konuşur ve orta düzeyde disleksi hastasıdır.

Aile Hayatı, Sevgilisi
Annesinin kocası olan yazar Harry Saul Bloom öldükten sonra, annesi ona gerçek babasının aile dostları Colin Stone olduğunu söylemiştir. 2005 yılında Elizabethtown adlı filmdeki rol arkadaşı Kirsten Dunst ile kısa bir dönem sevgili olmuştur. 2010'da evlendiği ve 2011'de ayrıldığı model Miranda Kerr ile Flynn adında bir oğlu vardır. Orlando Bloom, 2016- 2017 yılları arasında pop yıldızı Katy Perry ile çıkmıştır.

Onunla İlişkili
2010 yapımı bir dram filmi olan Main Street (Ana Cadde) de Colin Firth ile birlikte oynamıştır.

Orlando Bloom yabancı erkek oyuncular, İngiltere doğumlu ünlüler13 ocak doğumlu ünlüler ve oğlak burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. Orlando Bloom hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz. 

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER