Kayne West kimdir?

KAYNE WEST KİMDİR?

DOĞUM TARİHİ: 8 Haziran 1977
DOĞUM YERİ: AtlantaGA, ABD
YAŞI: 40
BURCU: İkizler
BOYU VE KİLOSU: 173 cm, 75 kg.

Hakkında
Kayne West tüm zamanların en çok satan ve en çok ödül alan sanatçılarından biri olarak müzik kariyeri boyunca 21 Grammy Ödülü almış rap şarkıcısıdır. Billboard tarafından 2010 yılında son on yılın 3. en iyi yapımcısı seçilmiştir. The College Dropout (2004), Graduation (2007), My Beautiful Dark Twisted Fantasy (2010) ve Yeezus (2013) gibi albümleri sayesinde çok sayıda ödül almaya hak kazanmıştır.

Şöhret Öncesi
İlk müziklerinde soul ve barok tarzındaki şarkıları remixlemiştir, çalışmalarını o dönemde No I.D. adlı yapımcı rehberliğinde yürütmüştür. Chicago Sanat Akademisi'nde bir yıl okumuş fakat müzik kariyeri için eğitimini yarıda bırakmıştır.

Diğer Ayrıntılar
Taylor Swift'in 2009 MTV Video Müzik Ödül töreninde ödül konuşması yaparken sahneye çıkmış, onun ödülü hak etmediğini ve ödülü hak edenin Beyonce olduğunu söyleyerek geceye damgasını vurmuştur. En sevdiği giyim markasi Louis Vuitton’dur.

Aile Hayatı, Sevgilisi
Annesi Donda West, 2007'deki ölümüne kadar üniversitede İngilizce hocalığı yapmış bir profesördür.  2006'da giyim tasarımcısı Alexis Phifer ile sevgili olmuş ancak ilişki 21 Nisan 2008'de sona ermiştir. 2012 de çıkmaya başladığı ve 2014’de evlendiği Kim Kardashian ile North adında bir kızları ve Saint adında bir oğulları vardır.

Onunla İlişkili
2000'lerin başında yakın dostu, efsanevi hip hop şarkıcısı Jay-Z ile sık sık sahne almıştır.

Kayne West yabancı erkek şarkıcılar, ABD doğumlu ünlüler8 haziran doğumlu ünlüler ve ikizler burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. Kayne West hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz.

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER