Aziz Kocaoğlu Kimdir?

AZİZ KOCAOĞLU KİMDİR?

DOĞUM TARİHİ: 12 Eylül 1948
DOĞUM YERİ: Erbaa, Tokat, Türkiye
YAŞI: 69
BURCU: Başak
BOYU ve KİLOSU: ?

Hakkında
2004 yılında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Priştina’nın vefatı üzerine belediyeye başkan olarak getirilmiştir. Sonrasında 2009 ve 2014 seçimlerinde CHP’den aday olmuş ve iki seçimi de kazanmıştır. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı 13 yıldır yürütmeye devam eden politikacıdır.

Şöhret Öncesi
Ege Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden 1973 yılında mezun olmuştur. İstanbul Üniversitesi İşletme Yüksek Lisansını tamamlamıştır. Kamu kuruluşlarında muhasebecilik yapmış ve sonrasında ticaretle uğraşmıştır. 2001-2003 arasında Bornova İlçe Başkan Yardımcılığı görevi yapmış ve 2004 seçimlerinde Bornova Belediye Başkanı seçilmiştir.

Diğer Ayrıntılar
2011 yılında, ihalelerde yolsuzluk ve organize suç örgütü kurma gerekçesiyle kendisi için 397 yıla kadar hapis cezası istenmiş, 6 yıl süren davanın yargılama sonucunda hakkında beraat kararı verilmiştir.

Aile Hayatı
Eşi doktor Türkegül Kocaoğlu ile üniversite yıllarında tanışmıştır. Çiftin, Ulaş ve Çağdaş adında iki oğulları bulunmaktadır. Aziz Kocaoğlu’nun babası o henüz çocukken Erbaa Belediye Başkanlığı yapmıştır.

Onunla İlişkili
2014 İzmir Belediye Başkanlık seçimlerinde Binali Yıldırım ile yarışmış %49.6 oya karşı %35.9 oy ile seçimleri kazanmayı başarmıştır.  

Aziz Kocaoğlu politikacılar, Tokat doğumlu ünlüler12 eylül doğumlu ünlüler ve başak burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. Aziz Kocaoğlu hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz.

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER