Donald Trump Kimdir?

DONALD TRUMP KİMDİR?

DOĞUM TARİHİ: 14 Haziran 1946
DOĞUM YERİ: QueensNY, ABD
YAŞI: 71
BURCU: İkizler
BOYU ve KİLOSU: 188 cm., 115 kg.

Hakkında
Donald Trump, Amerika Birleşik Devletleri’nin 45. başkanıdır. Daha önceden başarılı bir iş adamı olarak iş dünyasına damgasını vurmuş ve etkili bir emlak geliştiricisi olmuştur. Babasında devraldığı şirketi büyüterek The Trump Organization'ı kurmuştur. Popüler bir reality şov olan ve 2004’te NBC kanalında yayınlanan The Apprentice (Çırak) programında 16 yarışmacıya ev sahipliği yapmış ve kendine çırak aramıştır. 

Şöhret Öncesi
New York Askeri Akademisi’nde amerikan futbolu, ​​futbol ve beysbol oynamıştır. Daha sonra prestijli bir okul olan Wharton İşletme Okulu'ndan mezun olmuştur.

Diğer Ayrıntılar
1989’da Ghost Can’t Do It (Hayaletler Beceremez Ki) adlı filmde Bo Derek ile başrolde oynamıştır. Favori filmi Yurttaş Kane’dir. Vietnam savaşında orduya katılmamak için öğrenciliğini dört kez tecil ettirmiştir. Germafobisi (titizlik takıntısı) vardır ve el sıkışmaktan hiç hoşlanmaz.

Aile Hayatı
1977’den 1992’ye kadar İvana Trump ile evli kalmıştır. 1993’de Marla Maples ile evlenmiş ve 6 yıl süren evlilikleri 1999’da bitmiştir. Son olarak 2005’de Melania Trump ile evlenmiştir ve bu evliliği halen devam etmektedir. EricBarron ve Donald Jr adında üç oğlu, Ivanka ve Tiffany adında iki kızı bulunmaktadır. Annesi Mary ve babası Fred Trump'tır.

Onunla İlişkili
2015 yılının Ağustos ayında Fox News’ten Megyn Kelly'nin sunuculuğunu yaptığı Cumhuriyetçi adaylar arasındaki tartışma programında kendisine taraflı sorular sorduğu sebebiyle sunucuyu ve kanalı eleştirmiştir. 2016’da kanalı protesto ederek Cumhuriyetçi adaylar arasında yapılacak bir başka canlı yayına katılmayı reddetmiştir. 

Donald Trump politikacılar, ABD doğumlu ünlüler14 haziran doğumlu ünlüler ve ikizler burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. Donald Trump hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz. 

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER