Brad Pitt Kimdir?

BRAD PİTT KİMDİR?

DOĞUM TARİHİ: 18 Aralık 1963
DOĞUM YERİ: ShawneeOK, ABD
YAŞI: 53
BURCU: Yay
BOYU ve KİLOSU: 180 cm., 78 kg.

Hakkında
Brad Pitt, Moneyball (Kazanma Sanatı), Fight Club (Dövüş Kulübü), Benjamin Button'ın Tuhaf Hikayesi, Dünya Savaşı Z ve Soysuzlar Çetesi gibi filmlerde başrol oynayan Hollywood yıldızıdır. 1995 yapımı 12 Maymun'da Jeffrey Goines rolüyle 1996’da En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında Altın Küre ödülünü kazanmıştır. Ayrıca Ocean's Eleven üçlemesinde Rusty Ryan karakteriyle rol almıştır.

Şöhret Öncesi
Lisede golf, tenis, güreş, yüzme ve tartışma takımlarında yer alan aktif bir öğrenciydi. Oyunculuğa duyduğu heves nedeniyle gazeticilik eğitimini yarıda bırakmıştır. 1991 yapımı Thelma ve Louise'deki otostopçu rolü kariyerinin yükselişe geçmesini sağlamıştır.

Diğer Ayrıntılar
Ülkemizde’de çok popüler olan 80’lerin dizisi Dallas’ın 11. sezonunda Randy rolünde oynamıştır. Kariyerinin en keyifli oyunculuk rollerinden biri olduğunu söylediği Tyler Durden karakterini yarattığı için Fight Club'ın yazarı Chuck Palahniuk'a teşekkür etmiştir. 1995 ve 2000 yıllarında 2 kez People Dergisi tarafından dünyanın en çekici erkeği seçilmiştir.

Aile Hayatı, Sevgilisi
Yedi yılın ardından, 2005 yılında oyuncu Jennifer Aniston ile olan evliliği bitmiştir. Aynı yıl yeni sevgilisi Angelina Jolie ile çıkmaya başlamış ve çift 2014’de evlenmişdir. Çiftin MaddoxPaxZaharaShiloh ve ikiz olan Knox ve Vivienne adında 6 çocukları vardır. Maddox, Pax ve Zahara’yı evlatlık edinmişlerdir. Jolie, Eylül 2016'da kendisinden boşanma davası açmıştır. 2016’da Kate Hudson ve 2017’de Sienna Miller ile ilişkisi olduğuna ilişkin dedikodular basında yer almıştır.

Onunla İlişkili
1994 yapımı Interview with the Vampire  (Vampirle Görüşme) adlı dram filminde Tom Cruise ile birlikte oynamıştır.

Brad Pitt yabancı erkek oyuncular, ABD doğumlu ünlüler18 aralık doğumlu ünlüler ve yay burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. Brad Pitt hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak çeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz. 

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER