Banu Alkan Kimdir?

BANU ALKAN KİMDİR?

DOĞUM TARİHİ: 1 Nisan 1958
DOĞUM YERİ: Dubrovnik, Hırvatistan(Eski Yugoslavya)
YAŞI: 59
BURCU: Koç
BOYU VE KİLOSU: 161 cm., 78 kg.

Hakkında
Banu Alkan, 1975’den 1989’a kadar 20 nin üzerinde filmde oynamıştır. Oyunculuğa verdiği uzun bir aradan sonra 1998 yılında Neremi adlı albümü ile bu kez şarkıcı olarak dikkatleri üzerine toplamıştır. 2000’de Dansa Kaldır ve 2005’de Beyaz Orkide albümleri ile sesine yönelik tüm eleştirilere rağmen müzik kariyerine devam etmiştir. 2001’de Tuzu Kurular ve 2005’de Kızma Birader adlı TV dizilerinde rol almıştır. Yeşilçam 100. yıla özel Banu Alkan Belgeseli 20014’de Cnn Türk tarafından yayınlanmıştır. 2017’de Show TV’nin Dünya Güzellerim adlı şov programında Bülent Ersoy, Safiye Soyman ve Burcu Esmersoy ile birlikte yer almıştır.

Şöhret Öncesi
Liz Remka Rebronja adıyla dünyaya gelen Banu Alkan,  ailesinin 5. çocuğu olarak o zaman Yugoslavya’ya bağlı Hırvatistan'nın Dubrovnik kentinde dünyaya gelmiştir. Ailesiyle birlikte 1966 yılında Balıkesir Edremit'e göç etmiştir. Ailecek Türk vatandaşı olup Alkan soyadını almış ve Yaprak adını seçmiştir. Sonradan ailesiyle İstanbul'a taşınmış, gençliği orada geçmiştir. Kartal Maltepe Lisesinde başladığını öğrenimine lise 2. sınıfta ara vermiştir. 16 yaşında mankenlik eğitimi alıp ajansa kaydolmuştur. Yaprak Alkan, oyunculuğa başladığı yıllardan bu yana Banu Alkan adını kullanmaktadır.

Diğer Ayrıntılar
1987 yapımı Afrodit adlı filmden sonra Afrodit lakabıyla tanınmaktadır. 2016’da Bu Tarz Benim adlı yarışma programında konuk jüri ve 2014’de Arkadaşım Hoş Geldin komedi programında konuk oyuncu olmuştur.

Aile Hayatı, Sevgilisi
17 yaşındayken işadamı ve evli olan Gürbüz Hanif ile ilişkisi başlamış ve Gürbüz Hanif’in vefatına kadar 20 yıl ilişki devam etmiştir. Sonrasında sevgilisi Murat Taşdemir ile 13 yıl birlikte olmuştur. 2017 itibariyle Los Angles’de üniversitede okuyan genç biri ile birlikte olduğunu açıklamıştır.

Onunla İlişkili
İlk filmlerinden biri olan ve 1977’de çekilen Akrep Yuvası adlı filmde Cüneyt Arkın ile başrolleri paylaşmıştır.

Banu Alkan yerli kadın oyuncular, Hırvatistan doğumlu ünlüler1 nisan doğumlu ünlüler ve koç burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. Banu Alkan hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz.

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER