Rıdvan Dilmen Kimdir?

RIVDAN DİLMEN KİMDİR?

DOĞUM TARİHİ: 15 Ağustos 1962
DOĞUM YERİ: Nazilli, Aydın, Türkiye
YAŞI: 55
BURCU:Aslan
BOYU ve KİLOSU: 171 cm., 69 kg

Hakkında
Şeytan lakabıyla bilinen Ridvan Dilmen Türk futbol tarihinin en önemli futbolcularından biridir. Boluspor’da başladığı profesyonel futbol yaşamını, Sarıyer ve sonrasında da Fenerbahçe’de sürdürmüştür. Aktif futbol hayatı erken yaşta, 1989-1990 sezonunda dizinden sakatlanması sonucunda bitmiş olmasına rağmen adını Türk futbol tarihine altın harflerle yazdırmıştır. Sonrasında futbol teknik direktörlüğü yapmıştır ve günümüzde NTV Spor kanalında yorumculuk yapmaktadır.  

Şöhret Öncesi
Futbola sokaklarda başlamış ve mahalle takımlarının hep aranan ismi olmuştur. Mahalleler arası gazoz ve şeker karşılığında transferi yapılan bir çocuk yıldızdır. Hayranı olduğu Fenerbahçe’nin İzmir’deki maçlarına parası olmadığı için otostopla giden Rıdvan,  kendisine o yıllarda dönemin futbulcusu Cemil Turan’ı örnek almıştır.

Diğer Ayrıntılar
Futbol kariyerinde 152 gol atmıştır. Verdiği paslarla attırdığı göllerin sayısı ise bilinmeyecek kadar çoktur. 29 kez Türkiye A Milli Futbol takımının formasını giymiştir. 80’lerde yayınlanan efsanevi Lassa reklamında oynamıştır. 2008’de A.R.O.G. filminde rol almıştır. 2016 yılında lenf kanseri teşhisi konmuştur ve tedavisine devam etmektedir.

Aile Hayatı, Sevgilisi
Babasının adı Lütfü ve annesinin adı Makbule’dir. Ercüment ve Murat adında ikiside eski futbolcu olan iki erkek kardeşi bulunmaktadır. İlk eşi Dilek Kanat ile Erdi adında bir oğulları vardır. 2. eşi Ayşenur Hanım’la 16 yıl süren evliliğinden de Eda adında bir kızı olmuştur.  2016’da NTV Spor spikeri Tuğba Dural ile ciddi bir ilişki içinde oldukları ve evlenecekleri yönünde basında haberler çıkmıştır.

Onunla İlişkili
NTV Spor’da Yüzde Yüz Futbol programını Güntekin Onay ile birlikte yapmaktadır. 

Rıdvan Dilmen futbolcular, Aydın doğumlu ünlüler15 ağustos doğumlu ünlüler ve aslan burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. Rıdvan Dilmen hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz. 

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER