Hadise Kimdir?

HADİSE KİMDİR?

DOĞUM TARİHİ: 22 Ekim 1985
DOĞUM YERİ: Anvers, Belçika
YAŞI: 32
BURCU: Terazi
BOYU ve KİLOSU: 169 cm., 62 kg.

Hakkında
2009 yılında Eurovizyon Şarkı Yarışmasında Türkiye’yi Düm Tek Tek adlı şarkı ile temsil eden ve yarışmada dördüncü olan şarkıcıdır. İlk albümündeki Stir Me Up adlı şarkısıyla üne kavuşmuştur. Hit parçaları arasında Deli Oğlan, Evlenmeliyiz, Aşk Kaç Beden Giyer, Prenses, Yaz Günü ve Nerdesin Aşkım yer almaktadır. 2009 Altın Kelebek En İyi Türk Pop Müziği Kadın Solist ödülünü almıştır. 2011’den bu yana devam eden O Ses Türkiye yarışmasının juri koltuğundadır.

Ünlü Olmadan Önce
Tam Adı Hadise Açıkgöz’dür. Çocukluğunda Belçika’da çeken tek Türk Kanalı Olan TRT İnt üzerinden Türk Sanat Müziği dinleyerek ve annesine şarkılarda eşlik ederek büyümüştür. Gençliğinde elbise mağazasında çalışarak harçlığını çıkarmıştır.

Diğer Ayrıntılar
2003 yılında Belçika’da düzenlenen Idol adlı yarışmaya katılmıştır. Sonrasında 2005’de Sweat albümünü piyasaya çıkmış ve Stir Me Up adlı şarkısıyla dünyada adından söz ettirmiştir. Sonrasında Türkiye’ye taşınmış ve çalışmalarını burada sürdürmüştür. 2008’de Serdar Ortaç’ın Düşman şarkısında onunla düet yapmıştır. Hayatında bir kez aşık olduğunu onunda ilk aşkı olduğunu söylemiştir. Işıltılı elbiseler ve kırmızı rengi sever. En sevdiği yemek tarhana çorbasıdır. Christina AguileraBrandy Norwood ve Beyoncé beğendiği ve ilham aldığı şarkıcılardır. İngilizce, Fransızca, Flamanca ve Almanca bilmektedir.

Aile Hayatı, Sevgilisi
Aslen Sivaslı olan Gülnihal ve Hasan Açıkgöz’ün dört çocuğundan ikincisidir. Hülya adında bir ablası, Derya ve Murat adında kendinden küçük iki kardeşi vardır. Anne ve babası Hadise 11 yaşındayken ayrılmıştır. Ablası Hülya Açıkgöz menajeri ve kız kardeşi Derya Açıkgöz ise stil danışmanıdır. 2015’de beş ay, sosyetik playboy Uğur Güven ile ilişkisi olmuştur. Daha önce Erovizyon şarkısı Düm Tek Tek’i yazan eski sevgilisi Sinan Akçıl ile 2009 -2010’da birliktelik yaşamıştır. Nisan 2017’den bu yana paraşüt eğitmeni Brandon Johnson ile aşk yaşadıklarına ilişkin basında haberler çıkmaktadır.  

Onunla İlişkili
O Ses Türkiye’nin 6. sezonunda Gökhan ve Hakan Oğuz, Murat Boz ve Sibel Can ile birlikte juri üyeliği yapmıştır.

Hadise yerli kadın şarkıcılar, Belçika doğumlu ünlüler, 22 ekim doğumlu ünlüler ve terazi burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. Hadise hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz. 

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER