Will Smith Kimdir?

WİLL SMİTH KİMDİR?

DOĞUM TARİHİ: 25 Eylül 1968
DOĞUM YERİ: PhiladelphiaPA, ABD
YAŞI: 49
BURCU: Terazi
BOYU ve KİLOSU: 188 cm., 81 kg.

Hakkında
Will Smith, ünlü bir oyuncu ve rapçidir. 1990 – 1996 arasında yayınlanan The Fresh Prince of Bel-Air adlı dizideki başarılı oyunculuğu ile tanınmıştır. 2007'de Newsweek Dergisi tarafından Hollywood'un en güçlü aktörü seçilmiştir. Çok sayıdaki filmleri arasında Men in Black (Siyah Giyen Adamlar), Independence Day (Kurtuluş Günü), Hitch (Aşk Doktoru), Bad Boys (Çılgın İkli), Ali, Suicide Squad ve I Legend (Ben Efsaneyim) öne çıkmaktadır. Ayrıca Disney tarafından beyaz perdeye aktarılacak Alaaddin filminde Alaadin’in cini rolünde oynayacaktır.

Şöhret Öncesi
Gerçek adı Willard Christopher Smith Jr’dır.  Aktör olmadan önce The Fresh Prince adını kullanmış ve DJ Jazzy Jeff ile ikili olarak hip-hop yapardı.

Diğer Ayrıntılar
İlk solo albümü Big Willie Style, 1997 yılında piyasaya çıkmış ve dünya çapında 10 milyondan fazla satmıştır. Toplamda 4 Grammy Ödülü sahibidir. 2 kez Oscar’a En İyi Aktör dalında aday gösterilmiştir. Akıcı bir şekilde İspanyolca konuşur ve satranç oynamayı sever.

Aile Hayatı, Sevgilisi
Ataları Kızılderili ve Afrika kökenlidir. 1997'de oyuncu Jada Pinkett ile evlenmiştir. Çocukları oyuncu Jaden Smith ve şarkıcı Willow Smith’dir. Will Smith, çocuklarına çok düşkün bir baba olarak tanınır. Oğlu Jaden ile The Happiness of The Pursuit adlı dizide ve After Earth (Dünya: Yeni Bir Başlangıç) adlı bilimkurgu filminde birlikte rol almıştır.

Onunla İlişkili
2008'de Barack Obama'nın başkanlık kampanyasına 4.600 dolar bağışta bulunmuştur.  

Will Smith yabancı erkek oyuncular, ABD doğumlu ünlüler, 25 eylül doğumlu ünlüler ve terazi burcuünlüler listesinde yer almaktadır. Will Smith hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz.

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER