Oprah Winfrey Kimdir?

OPRAH WİNFREY KİMDİR?

DOĞUM TARİHİ: 29 Ocak 1954
DOĞUM YERİ: KosciuskoMS, ABD
YAŞI: 63
BURCU: Kova
BOYU ve KİLOSU: 169 cm., 77 kg.

Hakkında
Oprah Winfrey, 1986'dan 2011'e kadar takl show programı Oprah Winfrey Show'a ev sahipliği yapan televizyon sunucusu ve yapımcısıdır. Oprah Winfrey Show 25 yıl devam etmiş ve tüm zamanların en çok izlenen sohbet programı olmayı başarmıştır. Programı her hafta yaklaşık 42 milyon kişinin izlediği tahmin edilmektedir.

Ünlü Olmadan Önce
3 yaşına varmadan okumayı öğrenmiştir. Dokuz yaşında tecavüze uğramıştır ve on dört yaşındayken ölü doğan prematüre bir bebeği olmuştur. Üniversitedeyken Miss Black Tennessee seçilmiştir ve on dokuz yaşındayken akşam haberleri sunmaya başlamıştır.

Diğer Ayrıntılar
Dünyanın ilk siyahi milyarderi ve ABD’nin parasını kendisi kazanmış en zengin kadını olmuştur. 2013 verilerine göre 2 milyar doların üzerinde bir varlığa sahiptir. 2007 ve 2008’de Forbes Dergisi tarafından dünyanın en güçlü ünlü kişisi seçilmiştir. Gerçek adı Orpah olmasına rağmen nüfusa hatayla Oprah olarak kaydedilmiştir.

Aile Hayatı, Sevgilisi
2. dünya savaşı gazisi bir baba ve teizlik işleri yapan bir annenin kızıdır. Aynı anneden olma üç kardeşi vardır. 1986'dan bu yana iş insani ve eğitmen Stedman Graham ile ilişkisi devam etmektedir.

Onunla İlişkili
Mehmet Öz, 2004 yılından itibaren defalarca konuk olduğu Oprah Winfrey Show sayesinde tanınmıştır.

Oprah Winfrey sunucular, ABD doğumlu ünlüler, 29 ocak doğumlu ünlüler ve kova burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. Oprah Winfrey hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz.

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER