Christina Aguilera Kimdir?

CHRİSTİNA AGUİLERA KİMDİR?

DOĞUM TARİHİ: 18 Aralık 1980
DOĞUM YERİ: New YorkNY, ABD
YAŞI: 36
BURCU: Yay
BOYU ve KİLOSU: 156 cm, 50 kg.

Hakkında
1999’da ilk hit şarkısı Genie in a Bottle ile Billboard Hot 100'de 1 numaraya yükselmiş ve platin sertifika almaya hak kazanmıştır. Diğer hit şarkıları arasında Dirty, Beautiful, Hurt, Say Something, Your Body ve Come On Over Baby (All I Want Is You) bulunmaktadır. Christina Aguilera 2000’de, En İyi Yeni Sanatçı dalında Grammy ödülü almıştır. Rolling Stones tarafından tüm zamanların en iyi 100 şarkıcısından biri olarak tanımlanmış ve bu listeye 30 yaşının altında giren tek kişi olmayı başarmıştır.

Ünlü Olmadan Önce
Baba şiddetinin olduğu bir evde büyüse de, 6 yaşından itibaren ses yarışmalarına katılmış ve her seferinde birinci olmayı başarmıştır. 9 yaşında Star Search adlı ulusal yarışmadaki performansı ile büyük sesli küçük kız olarak anılmaya başlanmıştır. 12 yaşındayken, Britney Spears ve Justin Timberlake gibi sanatçılarla birlikte Mickey Mouse Club programında yer almıştır.

Diğer Ayrıntılar
2010'da müzikal türünde bir film olan Burlesque'da başrolde oynamıştır. Coca Cola, Mercedes Benz, Versace ve Skechers reklamlarında yer almıştır. 2011’den beri The Voice adlı ABD’deki ses yarışmasının jüri üyelerinden biridir. 2001’de Ricky Martin ile yaptığı Nobody Wants to be Lonely düeti dünya listelerinde bir numaraya yükselmiştir.

Aile Hayatı, Sevgilisi
Babası tarafından Ekvator kökenlidir. 2005 yılında evlendiği Jordan Bratman ile Max Liron adında bir oğlu vardır. 2011’de çift boşanmıştır. Hemen sonrasında set asistanlığı yapan  Matt Rutler yeni sevgilisi olmuştur. Bu ilişkiden olma Summer Rain Rutler adında bir kızı vardır.  

Onunla İlişkili
Lady Marmelade adlı şarkıyı Pink, Mya ve Lil’ Kim ile birlikte yorumlamışlardır.

Christina Aguilera yabancı kadın şarkıcılar, ABD doğumlu ünlüler, 18 aralık doğumlu ünlüler ve yay burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. Christina Aguilera hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz.

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER