Hugh Jackman Kimdir?

HUGH JACKMAN KİMDİR?

DOĞUM TARİHİ: 12 Ekim 1968
DOĞUM YERİ: SidneyAvustralya
YAŞI: 49
BURCU: Terazi
BOYU ve KİLOSU: 188 cm., 82 kg.

Hakkında
Hugh Jackman, X-Men film serisinde Wolverine karakterini canlandırmış ve bu oyunculuğu ile dünya çapında tanınmış Avusturalyalı aktördür. Prisoners (Tutsak), The Prestige (Prestij) , Les Miserables (Sefiller), Pan, Van Helsing, Eddie the Eagle (Kartal Eddie) ve Australia (Avustralya) büyük övgü alan diğer filmleri arasındadır.

Şöhret Öncesi
İlköğretim ve liseyi Avusturalya’da okumuştur. 1991’de Sidney Teknoloji Üniversitesi İletişim Fakültesini bitirmiştir. 2002’de X-Men filmi için seçmelere son anda katılmış ve kendisi için önce bir yan rol düşünülmüştür. Fakat Wolverine rolü için düşünülen isim kadrodan son anda çıkınca, dünyaca ünlendiği rol Hugh Jackman’a verilmiştir.

Diğer Ayrıntılar
2009 yılında 81inci Akademi Ödülleri töreninde başarılı bir şekilde sunuculuk yapmıştır. Baba tarafından büyük büyük babası Yunan’dır. Nicole Kidman ile yakın arkadaştır. Kano sporu ve basketbol ile yakından ilgilidir. Peaches ve JJ adında iki köpeği vardır. 2013 yılında cilt kanseri teşhisi konmuş ve en sonuncusu 2017'de olmak üzere burnundaki kanserli hücreye 6 operasyon yapılmıştır. 

Aile Hayatı, Sevgilisi
İki abi ve iki ablası olan Hugh, dindar bir Hristiyan ailede büyümüştür. Nisan 1996'da oyuncu Deborra-Lee Furness ile evlenmiştir. Çiftin bu evlilikten Oliver isimli bir oğulları ve Ava adında bir kızları dünyaya gelmiştir.  Çift mutlu birlikteliklerine devam etmektedir.

Onunla İlişkili
2006 yapımı bilim kurgu/dram filmi Prestij’de Christian Bale ile rol arkadaşlığı yapmıştır. 

Hugh Jackman yabancı erkek oyuncular, Avustralya doğumlu ünlüler, 12 ekim doğumlu ünlüler ve terazi burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. Hugh Jackman hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz. 

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER