Anne Hathaway Kimdir?

ANNE HATHAWAY KİMDİR?

DOĞUM TARİHİ: 12 Kasım 1982
DOĞUM YERİ: New YorkNY, ABD
YAŞI: 35
BURCU: Akrep
BOYU ve KİLOSU: 173 cm., 56 kg.

Hakkında
The Princess Diaries (Acemi Prenses) ve The Devil Wears Prada (Şeytan Marka Giyer) filmlerinde başrol oynayan ve Les Miserables (Sefiller)’deki performansıyla Oscar ve Altın Küre ödüllerine layık görülen aktristir. Diğer önemli filmleri arasında Alice in Wonderland (Alice Harikalar Diyarında), The Dark Knight Rises (Kara Şövalye Yükseliyor) ve Sevgililer Günü bulunmaktadır.

Ünlü Olmadan Önce
Tam adı Anne Jacqueline Hathaway’dir. Annesi tarafından oyunculuğa yönlendirilmiş ve lise yıllarında oynadığı tiyatro oyunlarındaki başarılı performanslarıyla dikkat çekmiştir. Katolik inancına sahipken, abisinin eşcinsel olduğunu öğrendikten sonra katolik olmayı bırakmıştır.
Diğer Ayrıntılar
2011'de James Franco ile birlikte 83. Akademi Ödülleri törenini sunmuştur. 2008 dram filmi Rachel Getting Married (Rachel Evleniyor) filmindeki rolü ile Akademi ve Altın Küre’de En İyi Kadın Oyuncu ödülüne aday gösterilmiştir. Kedilere alerjisi olan Hathaway, ironik bir şekilde Kara Şövalye Yükseliyor filminde kedi kadın rolünü canlandırmıştır.

Aile Hayatı, Sevgilisi
Oyuncu anne ve avukat babanın ortanca çocuğudur. Bir abisi ve bir erkek kardeşi vardır. 2008'de çıkmaya başladığı Adam Shulman'la 2012 yılında evlenmiştir. 24 Mart 2016'da ilk çocuğu Jonathan Rosebanks Shulman'ı dünyaya getirmiştir.

Onunla İlişkili
The Devil Wears Prada'da Meryl Streep ve Alice in Wonderland’da Johnny Deep ile birlikte rol almıştır.

Anne Hathaway yabancı kadın oyuncular, ABD doğumlu ünlüler, 12 kasım doğumlu ünlüler ve akrep burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. Anne Hathaway hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz.

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER