Leonardo DiCaprio Kimdir?

LEONARDO DİCAPRİO KİMDİR?

DOĞUM TARİHİ: 11 Kasım 1974
DOĞUM YERİ: Los AngelesCA, ABD
YAŞI: 42
BURCU: Akrep
BOYU ve KİLOSU: 183 cm., 75 kg.

Hakkında
1990’lı yıllardan itibaren What’s Eating Gilbert Grape (Gilbrt’in Hayalleri), Romeo + Juliet ve Titanik gibi çok iyi filmlerde rol alan aktördür. 2000'li yıllarda ise Catch Me If You Can (Sıkıysa Yakala), Blood Diamond (Kanlı Elmas), Köstebek ve Inception (Başlangıç) adlı filmlerde rol almıştır. 2015 yapımı The Revenant (Diriliş) filmindeki Hugh Glass rolüyle En İyi Erkek Oyuncu Oscar’ını kazanmıştır.

Ünlü Olmadan Önce
Tam adı Leonardo Wilhelm DiCaprio’dur. Anne ve babası Leonardo bir yaşındayken ayrılmış ve annesi tarafından yetiştirilmiştir. Kariyerine reklam ve eğitim filmlerinde oynayarak başlamıştır. Ajansı tarafndan ismi, Amerikalıların daha çok benimseyeceği düşünülerek Lenny Williams olarak değiştirilmek istense de DiCaprio bunu reddetmiştir.

Diğer Ayrıntılar
İlk filmi, 1991 yapımı korku komedisi türündeki Mahluklar 3’tür. 2004’te The Aviator (Göklerin Hakimi) adlı biyografi türündeki filmde Howard Hughes rolü ile Altın Küre ödülünü kazanmış ve 2013’de gösterilen The Wolf of Wall Street'de (Para Avcısı) Jordan Belfort rolüyle Oscar’a aday gösterilmiştir. Oyuncu olarak Robert De Niro, Jack Nicholson ve Merly Streep hayranıdır. Çevrecidir, insanlara ve hayvanlara destek olan kuruluşlara bağışlar yapmaktadır.

Aile Hayatı, Sevgilisi
Alman bir anne ve Amerikalı bir babanın oğludur. Daha önceki sevgilileri arasında Blake LivelyKelly RohrbachGisele BundchenRihanna, Erin Heatherton ve Toni Garrn yer almaktadır. Son sevgilisi Danimarkalı model Nina Agdal ile 2016’da başlayan ilişkisi Mayıs 2017’de bitmiştir.

Onunla İlişkili
Yönetmen Martin Scorsese’un vazgeçemediği oyuncudur. Onun yönettiği New York Çeteleri, Göklerin Hakimi, Köstebek, Zindan Adası ve Para Avcısı filmlerinde oynamıştır.

Leonardo DiCaprio yabancı erkek oyuncular, ABD doğumlu ünlüler, 11 kasım doğumlu ünlüler ve akrep burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. Leonardo DiCaprio hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz. 

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER