Peter Dinklage Kimdir?

PETER DİNKLAGE KİMDİR?

DOĞUM TARİHİ: 11 Haziran 1969
DOĞUM YERİ: MorristownNJ, ABD
YAŞI: 48
BURCU: İkizler
BOYU ve KİLOSU: 135 cm., 50 kg.

Hakkında
Peter Dinklage, 7. sezonuna giren  HBO kanalı dizisi Game of Thrones’da Tyrion Lannister rolüyle bilinen oyuncudur. Bu dizideki rolüyle 2 kez Emmy En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü ve 1 kez yine aynı kategoride Altın Küre Ödülü kazanmıştır. Diğer filmleri arasında The Station Agent (Hayatın İçinden), Elf, X-Men: Geçmiş Günler Gelecek, Buz Devri 4: Kıtalar Ayrılıyor gibi yapımlar bulunmaktadır.

Şöhret Öncesi
Her pazar kiliseye giden katolik bir ailede yetişmiştir. Lisede drama kulübü üyesi olarak gösterilere çıkmıştır. Sonrasında Bennington Koleji'ne girmiş ve burada okurken de pek çok oyunda rol almıştır.

Diğer Ayrıntılar
1995 yapımı bağımsız sinema filmi Lining In Oblivion (Manik Depresif) ilk filmidir. 16 yaşından beri vejetaryendir. Sigara içeri ve Kevin adında bir köpeği vardır. Gary Oldman en beğendiği oyunculardan biridir. Akondroplazi hastalığı sebebiyle boyu kısa kalmıştır. Çocukluğunda bunu çok dert etse de uzun yıllardır bu durumu kabullenmiştir.

Aile Hayatı, Sevgilisi
2005 yılında tiyatro yönetmeni olan Erica Schmidt ile evlenmiştir ve çiftin 2011'de Zelig adlı bir kızları olmuştur.

Onunla İlişkili
Maisie Williams, Sophie Turner ve Sibel Kekilli Game of Thrones (Taht Oyunları) dizisindeki rol arkadaşlarından bazılarıdır.

Peter Dinklage yabancı erkek oyuncular, ABD doğumlu ünlüler, 11 haziran doğumlu ünlüler ve ikizler burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. Peter Dinklage hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz.

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER