Erna Solberg Kimdir?

ERNA SOLBERG KİMDİR?

DOĞUM TARİHİ: 24 Şubat 1961
DOĞUM YERİ: Bergen, Norveç
YAŞI: 56
BURCU: Balık
BOYU ve KİLOSU: 171 cm., 100 kg

Hakkında
Muhafazakar Partinin 2013 seçimlerindeki zaferinden sonra Norveç Başbakanı olan Erna Solberg, daha öncesinde Norveç Yerel Yönetimler ve Kalkınma Bakanlığı yapmıştır. 2004 yılından beri Muhafazakar Parti başkanlığını sürdürmektedir.

Şöhret Öncesi
Disleksi hastalığı sebebiyle öğrenciliği süresince sıkıntılar yaşamıştır. Buna rağmen sosyal ve başarılı bir  öğrencilik geçirmiştir. Norveç Öğrenci Birliği yönetim kurulu üyeliği yapmıştır. Yerel hükümette Bergen Kent Konseyi üyeliği ile siyasi kariyeri başlamıştır. İlki 1989’da olmak üzere 5 dönem Norveç Parlamentosunda milletvekilliği yapmıştır.

Diğer Ayrıntılar                                                                  
Bergen Üniversitesi'nde sosyoloji, siyaset bilimi, istatistik ve ekonomi üzerinde eğitim almıştır. 1994-98 arasında Ulusal Muhafazakar Kadınlar Derneği’ne başkanlık etmiştir. Sert politik tavrı nedeniyle Jern Erna (Demir Erna) olarak adlandırılmaktadır.

Aile Hayatı
1996'da iş insanı Sindre Finne ile evlenmiştir. Ingrid ve Erik adında iki çocuğu bulunmaktadır. 

Onunla İlişkili
Tıpkı hemcinsi İngiltere Başbakanı Teresa May gibi ülkesini yöneten az sayıdaki kadından biridir.

Erna Solberg politikacılar, Norveç doğumlu ünlüler, 24 şubat doğumlu ünlüler ve balık burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. Erna Solberg hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz.

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER