Lady Gaga Kimdir?

LADY GAGA KİMDİR?

DOĞUM TARİHİ: 28 Mart 1986
DOĞUM YERİ: New YorkNY, ABD
YAŞI: 31
BURCU: Koç
BOYU ve KİLOSU: 155 cm., 53 kg.

Hakkında
2008 yılında çıkarttığı ilk albümü Fame ile dikkatleri çekmiştir. Bad romance adlı şarkısı 2010 MTV VMÖ’lerinde (Video Müzik Ödülleri) 7 ödül birden kazanarak VMÖ tarihine geçmiştir. Alejandro, Poker Face, Just Dance, The Edge of Glory ve You and I sevilen ve pek çok ödül kazanan şarkılarından bazılarıdır.

Şöhret Öncesi
Gerçek adı Stefani Joanne Angelina Germanotta’dır. 4 yaşında piyano çalmaya başlamıştır. Katolik kız okulunda okumuştur. Lisede müzikallerde başrolde yer almıştır.
Diğer Ayrıntılar
Biseksüeldir. LGBT hakları savunucusudur. 2011’de Google Chrome’un TV reklamlarında oynamıştır. Britney Spears hayranıdır. Örnek aldığı kişi ise Madonna’dır. Dövmelerinin hepsi vücudunun sol tarafındadır çünkü babası sağ tarafa dövme yaptırmasını yasaklamıştır. Kıyafetleriyle her zaman olay yaratmıştır. Kimine göre 21. yüzyılın moda ikonudur, kimine göre rüküşlük abidesidir.

Aile Hayatı, Sevgilisi
1992 doğumlu ve moda üzerine eğitim almış Natali adında bir kız kardeşi vardır. Babası Joseph ve annesi Cynthia Germonetta’dır. Ailesinde İtalyan kökler ağırlıktadır. 2011 yılında aktör Taylor Kinney ile çıkmaya başlamıştır. Çift 2015'te nişanlandıktan sonra 2016 yazında ayrılmıştır. Yeni sevgilisi Christian Carino ile 2017’den bu yana çıkmaktadır. Carino, aralarında Justin Bieber, Harry Styles ve Miley Cyrus gibi ünlülerin de menajerliğini yapan Creative Artists Agency’de çalışmaktadır.

Onunla İlişkili
2009 yılında çıkan The Fame Monster albümündeki Telephone adlı şarkısını Beyonce ile birlikte seslendirmiştir.

Lady Gaga yabancı kadın şarkıcılar, ABD doğumlu ünlüler, 28 mart doğumlu ünlüler ve koç burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. Lady Gaga hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz.

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER