Eddie Murphy Kimdir?

EDDİE MURPHY KİMDİR?

DOĞUM TARİHİ: 3 Nisan 1961
DOĞUM YERİ: New YorkNY, ABD
YAŞI: 56
BURCU: Koç
BOYU ve KİLOSU: 175 cm., 77 kg.

Hakkında
Beverly Hills Cop (Sosyete Polisi), Trading Places (Takas), Daddy Day Care (Afacanlar Yuvada), Norbit ve Dr. Doolittle gibi filmlerde oynayan komedyen, şarkıcı, yönetmen ve oyuncudur. Ayrıca Shrek serisinde eşek animasyonunu seslendirmiştir.

Ünlü Olmadan Önce
Gerçek adı Edward Regan Murphy’dir. On beş yaşındayken stand-up komedi yapmaya başlamıştır. 1980'den 1984'e kadar Saturday Night Live programında komedi skeçlerinde yer almıştır.

Diğer Ayrıntılar
1996 yapımı The Nutty Professor (Çatlak Profesör)’de 8 farklı karakteri birden canlandırmıştır. Love's Alright adlı bir albümü vardır. Michael Jackson’un Remember The Time şarkısının klibinde oynamıştır. 48 Saat, Sosyete Polisi, Takas ve Çatlak Profesör fimlerindeki rolleri ile Altın Küre Ödülüne aday gösterilmiştir.

Aile Hayatı, Sevgilisi
Eddie Murphy'nin gençken ölen babası Charles Edward Murphy, amatör bir komedyen ve oyuncuydu. Kardeşi Charlie Murphy de popüler bir komedyendi ve Nisan 2017’de kanserden yaşamını yitirmiştir. 1993 yılında Nicole Murphy ile evlenmiş ve 2006 yılında boşanmıştır. 2012'de Paige Butcher ile ilişkiye başlamıştır. Toplamda beş kız ve üç erkek çocuğu babasıdır. 80’lerin başında Withney Houston ile de ilişkisi olmuştur.

Onunla İlişkili
Jamie Foxx, Beyonce Knowles ve Jennifer Hudson gibi oyuncularla birlikte rol aldığı 2006 yapımı Dream Girls (Rüya Kızlar) ile Altın Küre En İyi Erkek Yardımcı Oyuncu Ödülü kazanmış ve Oscar’a aynı kategoride aday gösterilmiştir. 

Eddie Murphy yabancı erkek oyuncular, ABD doğumlu ünlüler, 3 nisan doğumlu ünlüler ve koç burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. Eddie Murphy hakkında başka bigilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz. 

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER