PewDiePie Kimdir?

PEWDİEPİE KİMDİR?

DOĞUM TARİHİ: 24 Ekim 1989
DOĞUM YERİ: Göteborgİsveç
YAŞI: 28
BURCU: Akrep
BOYU ve KİLOSU: 180 cm., 75 kg

Hakkında
Gerçek adı Felix Kjellberg olan PewDiePie,  komedi ve oyun yorumları içeren video kanalı ile 56 milyondan fazla abone kazanmış bir YouTube fenomenidir.  2014 Teen Choice Ödülleri'nde En Popüler Oyun Web Yıldızı olarak seçilmiştir. 2016'da Time Dergisi’nin Dünyanın En Etkili 100 İnsanı listesinde yer almıştır. Yıllık kazancının 15 milyon dolar ve servetinin 150 milyon dolar olduğu tahmin edilmektedir

Şöhret Öncesi
Göteborgs Högre Samskola Lisesinden 2008’de mezun olduktan sonra Göteborg Üniversitesi Endüstriyel Ekonomi ve Teknoloji Yönetimi bölümüne girmiş fakat 2011’de YouTube kanalına odaklanmak için okulunu bırakmıştır.

Diğer Ayrıntılar
İnternetteki ününü, Dünya Yaban Hayatı Vakfı ve Aziz Jude Çocuk Araştırma Hastanesi gibi hayır kurumlarına fon sağlamak için kullanmış bir hayırseverdir. 2016’da çıkardığı 2. oyunu PewDiePie’s Tuber Simulator ücretsiz bir uygulama olarak çıkmış ve kısa sürede uygulama oyunları arasında 1 numara olmuştur. Edgar ve Maya adında iki köpeği vardır. İzleyicilerine Bros diye seslenmektedir.

Aile Hayatı, Sevgilisi
Annesi Lotta Kristine Johanna ve babası Ulf Christian Kjellberg'dır. Annesi 2010 yılında İsveç’te yılın CIO’su seçilmiştir. Fanny adında bir kız kardeşi vardır. 2011 yılında sevgilisi İtalyan YouTuber Marzia Bisogin ile başlayan ilişkisi devam etmektedir. Çift İngiltere Brighton’da pug cinsindeki iki köpekleri ile birlikte yaşamaktadır.

Onunla İlişkili
Bir diğer internet yıldızı Jenna Marbles ile sosyal medya alanındaki ödülleri kazanmak için aralarında tatlı bir rekabet bulunmaktadır. 

PewDiePie youtuberlar, İsveç doğumlu ünlüler, 24 ekim doğumlu ünlüler ve akrep burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. PewDiePie hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz.

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER