Angela Merkel Kimdir?

ANGELA MERKEL KİMDİR?

DOĞUM TARİHİ: 17 Temmuz 1954
DOĞUM YERİ: HamburgAlmanya
YAŞI: 63
BURCU: Yengeç
BOYU ve KİLOSU: 165 cm., 60 kg

Hakkında
Angela Merkel, Alman siyasetçisi ve eski araştırma bilimcisidir. 2005 yılında Almanya'nın ilk kadın Şansölyesi olmuştur. 21. yüzyılın en güçlü kadınlarından biri olarak kabul edilmektedir. 2015’de Forbes Dergisi tarafından dünyadaki en güçlü 2. kişisi olarak tanımlamıştır ki bu şimdiye kadar hiçbir kadının ulaşabildiği bir derece değildir.

Şöhret Öncesi
Rusça dili üzerine eğitim görmüş ve okul yıllarında Rusça ve matematik alanında ödüller almıştır. Leipzig Üniversitesi’nde fizik doktorası yapmıştır. 1990'da Hıristiyan Demokratik Birliği partisine katılmış ve dönemin Başbakanı Helmut Kohl tarafından 1991-94’de Kadınlar ve Çocuklar Bakanı ve 1994- 98 Çevre Bakanı olarak görevlendirilmiştir.

Diğer Ayrıntılar
Borç batağındaki AB ülkelerine tasarruf önlemleri konusunda baskı uygulaması pek çok AB vatandaşı tarafından eleştirilmektedir. Futbol ve yemek yapma hobileri arasındadır. Rusçanın yanı sıra iyi düzeyde İngilizce bilmektedir. Takma adı Mutti (Anne)’dir.

Aile Hayatı
Batı Almanya'da dünyaya gelmiştir. Bir erkek ve bir kız kardeşi vardır. Daha önce 1977 yılında evlendiği fizikçi Ulrich Merkel’den 1982 yılında boşanmıştır ve sonra 1998'de kimya profesörü Joachim Sauer ile evlenmiştir. Çocuğu yoktur.

Onunla İlişkili
ABD eski başkanı Barack Obama tarafından ülkede verilen en yüksek sivil ödül olan Başkanlık Özgürlük Madalyası verilmiştir.

Angela Merkel politikacılar, Almanya doğumlu ünlüler, 17 temmuz doğumlu ünlüler ve yengeç burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. Angela Merkel hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz.

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER