Magic Johnson Kimdir?

MAGİC JOHNSON KİMDİR?

DOĞUM TARİHİ: 14 Ağustos 1959
DOĞUM YERİ: LansingMI, ABD
YAŞI: 58
BURCU: Aslan
BOYU ve KİLOSU: 206 cm., 98 kg.

Hakkında
NBA takımlarından Los Angeles Lakers’ın efsanevi oyun kurucusudur. 13 yıllık LA Lakers kariyeri boyunca 5 kez NBA şampiyonluğu, 3 kez NBA finallerinin en değerli oyuncusu (MPV) ve 3 kez de NBA liginin en değerli oyuncusu seçilmiştir. 12 kez NBA All Star maçına katılmış ve ligin 4 kez asist lideri olmuştur. 2007 yılında ESPN spor kanalı tarafından NBA tarihinin en iyi oyun kurucusu seçilmiştir.

Ünlü Olmadan Önce
Gerçek adı Earvin Johnson Jr.’dur. Lisede okul takımının yıldızıydı ve arkadaşları tarafından Magic adı verilmişti. Michigan Eyalet Üniversitesi'ne girdiğinde, başlıca tutkusu bir TV yorumcusu olmaktı.

Diğer Ayrıntılar
Uzun boyuna rağmen sahanın her yerinde oynayabilme becerisi vardır.  1991 yılında HIV teşhisi konmuş ve durumunu kamuoyuyla paylaşarak basketbolu bıraktığını açıklamıştır. 1 yıl sonra sahalara geri dönse de diğer basketbolcuların protestosuyla karşılaşmıştır. 4 yıl sonra tekrar LA Lakers formasıyla sahalardaki yerini sezon boyunca almıştır. HIV/AIDS aktivistidir ve bu alandaki çalışmaları için Magic Johnson Vakfı’nı kurmuştur. Maddi varlığı 500 milyon dolardır.

Aile Hayatı, Sevgilisi
1991’de Melissa Mitchell ile kısa süreli birlikteliği olmuş ve bu birliktelikten Andre adında bir oğlu dünyaya gelmiştir.  Daha sonra Cookie Kelly ile evlenmiş ve bu evliliğinden de EJ adında bir oğlu olmuştur. Ayrıca Elisa adında bir evlatlık kızı vardır.

Onunla İlişkili
1991 yılındaki NBA finalinde, Magic Jonhson’lu LA Lakers, Michael Jordan’lı Chicago Bulls’a beş maçlık final serisinde 1-4 yenilmiştir.

Magic Johnson sporcular, ABDdoğumlu ünlüler, 14 ağustos doğumlu ünlüler ve aslan burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. Magic Johnson hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz. 

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER