Kemal Kılıçdaroğlu Kimdir?

KEMAL KILIÇDAROĞLU KİMDİR?

DOĞUM TARİHİ: 17 Aralık 1948
DOĞUM YERİ: Tunceli, Türkiye
YAŞI: 69
BURCU: Yay
BOYU ve KİLOSU: 173 cm., 65 kg.

Hakkında
Türkiye'nin ana muhalefet partisi CHP’nin 2010 yılından beri liderliğini yapmaktadır. 2002 - 2014 yıllarında CHP İstanbul Milletvekilliği yapmıştır ve 2014’den bu yana CHP İzmir Milletvekili olarak görevini sürdürmektedir. Ayrıca  2009 yılındaki seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylığını koymuş fakat Kadir Topbaş’ın gerisinde kalarak 2. olmuştur.

Şöhret Öncesi
Babasının görevi gereği ilk ve orta öğrenimini Erciş, Tunceli, Genç ve Elazığ gibi farklı il ve ilçelerde tamamlamıştır. Elazığ Ticaret Lisesi ve yeni adıyla Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunudur. Siyasetten önce Bağ-Kur ve Sosyal Sigortalar Kurumu'nda Genel Müdürlük, Hacettepe Üniversite'sinde hocalık ve İş Bankası yönetim kurulu üyeliği yapmıştır.

Diğer Ayrıntılar
Liseyi birincilikle bitirmiştir. 1983’de Gelirler Genel Müdürlüğüne hesap uzmanı olarak atanmış ve buradaki görevi süresince kurumun genel müdür yardımcılığına kadar yükselmiştir. Hesap uzmanı olarak 1 yıl Fransa’da kalmıştır ve orta düzeyde Fransızca bilmektedir.

Aile Hayatı
Babası tapu müdürü Kamer Bey ve annesi Ev hanımı Yemuş Hanım’dır. 7 kardeşin dördüncüsü olarak dünyaya gelmiştir. Adil isminde ikizi vardır.  Ailenin ilk soyadı Karabulut’tur. Tunceli, Nizamiye, Ballıca Köyü’ndeki herkesin soyadı Karabulut olduğundan, babası 1950’lerde Kılıçdaroğlu soyadını alarak soyadlarını değiştirmiştir. 1974 yılında evlendiği eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile Aslı ve Zeynep adında iki kızı ve Kerem adında bir oğlu vardır.

Onunla İlişkili
2010 yılında Deniz Baykal’ın görevinden istifa etmesi sonrasında CHP Genel Başkanı olmuştur.

Kemal Kılıçdaroğlu politikacılar, Tunceli doğumlu ünlüler, 17 aralık doğumlu ünlüler ve yay burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. Kemal Kılıçdaroğlu hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz.

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER