Zerrin Tekindor Kimdir?

ZERRİN TEKİNDOR KİMDİR?

DOĞUM TARİHİ: 5 Ağustos 1964
DOĞUM YERİ: Burhaniye, Balıkesir, Türkiye
YAŞI: 53
BURCU: Aslan
BOYU ve KİLOSU: 168 cm., 60 kg.

Hakkında
Zerrin Tekindor tiyatro kökenli oyuncudur. Ankara ve İstanbul Devlet Tiyatrolarında sayısız oyunda yer almış ve 3 kez Afife Jale ödülünü almıştır. Aşk-ı Memnu’da Deniz, Kuzey ve Güney'de Gülten Çayak, Kurt Seyit ve Şura’da yazar ve son olarak Kara Sevda dizisinde Leyla karakteri ile başarılı oyunculuk sergilemiştir. 2017 yapımı İstanbul Kırmızısı adlı Ferzan Özpetek’in yönettiği filmde Aylin rolüyle yer almıştır.

Ünlü Olmadan Önce
İlkokuldan itibaren tüm eğitim yaşamı Ankara’da geçmiştir. Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü mezunudur. İlk dizisi, 1998’de TRT’de gösterilen Cafe Casablanka’dır. Resim yapmak çocukluğundan beri en büyük tutkusu olmuştur.

Diğer Ayrıntılar
Oyuncuğun yanı sıra başarılı bir ressam olarak yurt içi ve yurt dışında pek çok galeride resimleri sergilenmiştir. Bir röportajında, resimlerinde olmayı istediği kadını çizdiğini belirtmiştir. Ankara’dan İstanbul’a geldikten sonra 2004’de Mars Kapıdan Baktırır adlı ATV’de 3 bölüm yayınlanan dizide Erdal Beşikçioğlu ile başrolde oynamıştır. İstanbul Ulus’ta oturmaktadır ve sık sık gittiği Londra’da bir evi vardır. 

Aile Hayatı, Sevgilisi
1987 yılında usta oyuncu Çetin Tekindor ile evlenmiş ve 1989’da bu evliliğinden Hira adında oğlu dünyaya gelmiştir. Hira Tekindor, tiyatro ve film yönetmenliği yapmaktadır. 2012 yılında sevgilisi Haluk Bilginer ile başlayan ilişkisi Mayıs 2017’de sonlanmıştır.

Onunla İlişkili
Kara Sevda adlı dizide Burak Özçivit, Neslihan Atagül ve Kaan Urgancıoğlu gibi oyuncularla birlikte oynamıştır.

Zerrin Tekindor yerli kadın oyuncular, Balıkesir doğumlu ünlüler, 5 ağustos doğumlu ünlüler ve aslan burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. Zerrin Tekindor hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz.

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER