Vin Diesel Kimdir?

VİN DİESEL KİMDİR?

DOĞUM TARİHİ: 18 Temmuz 1967
DOĞUM YERİ: AlamedaCA, ABD
YAŞI: 50
BURCU: Yengeç
BOYU ve KİLOSU: 183 cm., 102 kg.

Hakkında
Hızlı ve Öfkeli filmlerde Dominic Toretto olarak rol alan başarılı oyuncudur. The Chronicles of Riddick (Riddick Günlükleri) film serisinde de Richard B. Riddick rolüyle bilinmektedir. Ayrıca Pitch Black (Derin Karanlık) ve xXx’de (Yeni Nesil Ajan) başrol oynamıştır. 2014'te Galaxy Guardians adlı süper kahraman filminde Groot karakterini seslendirmiştir. Vin Diesel oyunculuğun yanı sıra senarist, yapımcı ve yönetmendir.

Şöhret Öncesi
Gerçek adı Mark Sinclair Vincent’dır. On yedi yaşındayken New York kulüplerinde güvenlik olarak çalışmıştır.

Diğer Ayrıntılar
1998'de Tom Hanks ve Matt Damon gibi oyuncularla birlikte rol aldığı Saving Private Ryan (Er Ryan’ı Kurtarmak) filminde Er Adrian Caparzo rolünü üstlenmiştir. Latin ve tekno müzikleri dinler. Babasını hiç tanımamıştır. Roman adında İtalyan mastif cinsi bir köpeği vardır.

Aile Hayatı, Sevgilisi
2001'de Hızlı ve Öfkeli’de birlikte oynadığı Michelle Rodriguez'le kısa süreli bir aşk ilişkisi olmuştur. Meksikalı sevgilisi, manken Paloma Raminez ile olan ilişkisinden Hania ve Pauline adlı iki kızı ve Vincent adlı bir oğlu vardır.

Onunla İlişkili
Hızlı ve Öfkeli film serisinin bazılarında, 2013 yılında araba kazasında ölen Paul Walker ile birlikte rol almıştır. Paul Walker ile yakın arkadaştılar ve Vin Diesel onun kızının vaftiz babasıdır.

Vin Diesel yabancı erkek oyuncular, ABD doğumlu ünlüler, 18 temmuz doğumlu ünlüler ve yengeç burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. Vin Diesel hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz.

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER