Çağan Irmak Kimdir?

ÇAĞAN IRMAK KİMDİR?

DOĞUM TARİHİ: 4 Nisan 1970
DOĞUM YERİ: Seferihisar, İzmir, Türkiye
YAŞI: 47
BURCU: Koç
BOYU ve KİLOSU: 174 cm., 75 kg.

Hakkında
Mustafa Hakkında Herşey, Babam ve Oğlum, Ulak, Issız Adam, Dedemin İnsanları, Tamam Mıyız, Unutursam Fısılda ve Nadide Hayat gibi filmlerin başarılı senaristi ve yönetmenidir. Babam ve Oğlum, Issız Adam ve Ulak farklı yarışmalarda En İyi Film Ödülü kazanmış filmleridir. 15. Boston Türk Film Festivalinde Türk Sinemasında Mükemmellik Ödülünü almıştır.

Ünlü Olmadan Önce
Liseye kadar eğitimini Seferihisar’da tamamlamıştır. Lise yılları çoğunlukla edebiyat klasiklerini okumakla geçmiştir. Ege Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu Radyo Televizyon bölümü mezunudur. Öğrencilik yıllarında film çekmeye başlamıştır. Orhan Oğuz, Filiz Kaynak ve Mahinur Ergun gibi yönetmenlerin yardımcılığını yapmıştır. 1998’de Bana Old and Wise’ı Çal adlı kısa filmi İSFAK ödülünü kazanmıştır.

Diğer Ayrıntılar
Filmlerinde edebiyattan ve sokaktan beslendiğini söylemiştir. İmzası olan diziler arasında Çemberimde Gül Oya, Asmalı Konak, Kabuslar Evi ve Keşanlı Ali Destanı bulunmaktadır. 2000 yapımı Beni Unutma adlı film oyunculuk yaptığı tek filmdir. 2008’de yazıp yönettiği Düşlerimde Atatürk adında kısa filmi bulunmaktadır. 2017’de Darülaceze’nin 120. kuruluş yılı için çekilen kamu spotunu yönetmiştir.

Aile Hayatı, Sevgilisi
Dedesi mübadele sırasında Girit’ten göç etmiştir. Annesi Nurhal Irmak ve kiz kardeşi Nihal Kılıç’tır. Kamuoyuna yansıyan bir sevgilisi olmamıştır. Eşcinsel temalı Tamam Mıyız filmi üzerine, gay olduğu yönündeki iddialara asla yanıt vermeyeceğini, bunun tartışılacak bir konu olmadığını ve kimsenin böyle bir konuyu yargılamaya çalışmaması gerektiğini ifade etmiştir.  

Onunla İlişkili
Pek çok filminde Çetin Tekindor, Fikret Kuşkan, Hümeyra ve Şerif Sezer gibi oyuncularla çalışmıştır.

Çağan Irmak yönetmenler, İzmir doğumlu ünlüler, 4 Nisan doğumlu ünlüler ve koç burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. Çağan Irmak hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz.

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER