Barack Obama Kimdir?

BARACK OBAMA KİMDİR?

DOĞUM TARİHİ: 4 Ağustos 1961
DOĞUM YERİ: Hawaii, ABD
YAŞI: 56
BURCU: Aslan
BOYU ve KİLOSU: 185 cm, 81 kg.

Hakkında
2008 yılında ABD'nin 44. başkanı olan Barack Obama, ABD’nin ilk Afrikalı-Amerikalı başkanı olmuştur. 2012 yılında 2. kez başkanlık yarışını kazanmış ve 2016’ya kadar bu görevini sürdürmüştür. Sağlık alanındaki reformlarıyla halkın beğenisini kazanmıştır.

Şöhret Öncesi
Tam adı Barack Hussein Obama’dır. Hawai’de dünyaya gelmiştir. Çocukluğunda 4 yıl Endonezya’nın başkenti Cakarta’da yaşamış ve bu süreçte Endonezce öğrenmiştir. Columbia Üniversitesi siyasal bilimler ve Harvard Üniversitesi hukuk mezunudur.

Diğer Ayrıntılar
1997'de seçildiği Illinois Eyalet Senatosu’ndaki görevini 3 dönem sürdürdükten sonra 2004' te ABD senatosuna seçilmiştir. Solaktır. Scrabble, poker ve basketbol oynamayı sever. Muhammed Ali imzalı bir boks eldiveni vardır. Çizgi roman koleksiyoneridir.

Aile Hayatı
Annesi Kansas, ABD'de ve babası Kenya'da doğmuştur. 1961'de Hawaii'de evlenenen anne ve babası aynı yıl içinde boşanmştır. Ekim 1992'de Michelle Obama ile evlenen Barack Obama’nın Malia ve Sasha adında iki kızı bulunmaktadır.

Onunla İlişkili
Oprah Winfrey, 2008'de yapılan başkanlık seçiminde desteklediği Barack Obama’nın kazanması sonrasında yaptığı zafer konuşmasında mutluluk gözyaşlarına boğulmuştur. 

Barack Obama politikacılar, ABD doğumlu ünlüler, 4 ağustos doğumlu ünlüler ve aslan burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. Barack Obama hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz. 

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER