Recep Tayyip Erdoğan Kimdir?

RECEP TAYYİP ERDOĞAN KİMDİR?

DOĞUM TARİHİ: 26 Şubat 1954
DOĞUM YERİ: İstanbul, Türkiye
YAŞI: 63
BURCU: Balık
BOYU ve KİLOSU: 185 cm., 95 kg.

Hakkında
1994-1999 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini sürdürmüş, 2001’de Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Genel Başkanı seçilmiştir. 2003’de Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Siirt Milletvekili olarak TBMM’ye girmiştir. 2003-2014 yılları arasında Başbakan ve 2014 yılından bu yana da Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı olarak görevini sürdürmektedir.

Şöhret Öncesi
Çocukluğunda su ve simit satmıştır. İstanbul İmam Hatip Lisesi mezunudur. Fark dersleri vererek Eyüp Lisesi’ni de bitirmiştir. Yeni adıyla Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunudur. Öğrencilik yıllarında amatör takımlarda futbol oynamıştır. Lise ve üniversite yıllarında aktif bir Milli Türk Talebe Birliği üyesi olmuştur.

Diğer Ayrıntılar
1976-1980 arasında Milli Selamet Partisi (MSP) Beyoğlu Gençlik Kolları Başkanlığı yapmıştır. 1983 yılında Refah Partisi’ne girmiş, 1984’de Partinin Beyoğlu İlçe Başkanı ve 1985’de İstanbul İl Başkanı olmuştur. Tayyip adını dedesinden ve Recep adını doğduğu aydan almaktadır.

Aile Hayatı
Aslen Rizeli bir ailenin 3 çocuğundan biridir. 1978’de Emine Gülbaran ile evlenmiştir. Emine Erdoğan ve Recep Tayyip Erdoğan’ın Ahmet Burak ve Necmettin Bilal adında iki oğlu ve Esra ve Sümeyye adında iki kızları vardır. Erdoğan’ın Ahmet isminde bir erkek ve Vesile isminde bir kız kardeşi vardır.

Onunla İlişkili
Başbakanlık görevini 2003’de, Cumhurbaşkanlığı görevini ise 2014’de Abdullah Gül’den devralmıştır.

Recep Tayyip Erdoğan politikacılar, İstanbul doğumlu ünlüler, 26 şubat doğumlu ünlüler ve balık burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. Recep Tayyip Erdoğan hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz. 

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER