Mine Tugay Kimdir?

MİNE TUGAY KİMDİR?

DOĞUM TARİHİ: 28 Temmuz 1978
DOĞUM YERİ: Konya, Türkiye
YAŞI: 39
BURCU: Aslan
BOYU ve KİLOSU:  170 cm.,  55 kg.

Hakkında
Mine Tugay, 20 yıldır mesleğini başarı ile sürdüren tiyatro, dizi, film ve reklam oyuncudur. Rol aldığı önemli diziler arasında Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi, Med Cezir ve Paramparça ön plana çıkmaktadır. 2011’de TV komedi programı İnsanlar Aleminde, Bengisu karakteriyle yer almıştır. 2010 yapımı Herkes mi Aldatır adlı komedi filmine Nil karakteri ile başrol oynamıştır. 2009 Afife Tiyatro Ödüllerinde Karatavuk adlı oyundaki performansıyla En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazanmıştır.

Ünlü Olmadan Önce
Subay babasının görevi gereği Konya’da dünyaya gelmiştir. Gençliğinde Guns N’ Roses ve solisti Axl Rose hayranıydı. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı mezunudur. Öncesinde Müjdat Gezen Sanat Merkezinde oyunculuk üzerine eğitim almıştır.

Diğer Ayrıntılar
Beko, Bosch, Eti, Anadolu Bank ve Ecobella Home markalarının reklamlarında oynamıştır. 2013 Antalya Televizyon Ödüllerinin sunuculuğunu Engin Hepileri ile birlikte yapmıştır. 2004 yapımı Gönül Yarası ve 2005 yapımı Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü filmlerinde küçük rollerde yer almıştır. Afife Jale Ödülünü kazanan en genç sanatçı unvanına sahiptir. Bir röportajında oyuncu olmasaydım rallici oldurdum demiştir.

Aile Hayatı, Sevgilisi
Mine Tugay abisini genç yaşında kaybetmiştir. Geçmişte sevgilisi olan kişiler fotoğrafçı Mehmet Turgut ve şarkıcı Emre Aydın’dır. 2016’da İtalyan oyuncu ve tasarımcı Gianfranco Russo ile aşk yaşadığına ilişkin basında haberler çıkmıştır.

Onunla İlişkili
Med Cezir adlı dizide Çağatay Ulusoy, Serenay Sarıkaya, Taner Ölmez ve Barış Falay gibi oyuncularla birlikte rol almıştır.

Mine Tugay yerli kadın oyuncular, Konya doğumlu ünlüler, 28 temmuz doğumlu ünlüler ve aslan burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. Mine Tugay hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz.

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER