Kıvanç Tatlıtuğ Kimdir?

KIVANÇ TATLITUĞ KİMDİR?

DOĞUM TARİHİ: 27 Ekim 1983
DOĞUM YERİ: Adana, Türkiye
YAŞI: 34
BURCU: Akrep
BOYU ve KİLOSU: 187 cm., 77 kg.

Hakkında
2002 yılında Best Model of the World seçilmiş ve 2005 – 2007 yıllarında Kanal D’de yayınlanan Gümüş dizisi ile oyunculuğa adım atmıştır. Başrolü Beren Saat ile paylaştığı Aşk-ı Memnu dizininde Behlül,karakterini canlandırmıştır. Sonrasında Ezel, Kuzey Güney, Kurt Seyit ve Şura ile Cesur ve Güzel dizilerinde yer almıştır. Aşk-ı Memnu ve Kuzey Güney’deki rolleri ile iki kez Altın Kelebek En İyi Erkek Oyuncu ödülü kazanmıştır.

Ünlü Olmadan Önce
İlk ve ortaokulu Adana’da ve liseyi İstanbul’da okumuştur. Uzun yıllar aralarında Fenerbahçe ve Beşiktaş da dahil olmak üzere pek çok kulüpte profesyonel basketbol oynamış, sakatlanması sonrasında basketbolu bırakmıştır. Dünyanın en iyi modeli unvanını kazanmasından sonra bir süre Paris’te yaşamış ve modellik yapmıştır.
Diğer Ayrıntılar
Okan Bayülgen’den ve tiyatro sanatçısı Laçin Ceylan’dan dersler almıştır. 2013 yapımı dram filmi Kelebeğin Rüyası filmindeki rolü ile Sadri Alışık ve Sinema Yazarları Derneği gibi pek çok kurum tarafından yılın en iyi erkek oyuncusu seçilmiştir. İyi düzeyde İngilizce bilmektedir. Mavi firmasının 2013 ve 2017’de reklam filmlerinde oynamıştır.

Aile Hayatı, Sevgilisi
Annesi aslen Edirneli ve babası Adana'ya yerleşmiş Bosnalıdır. Tugay, Cem, Melisa, İpek adında dört kardeşi vardır. 2002’de başlayan Azra Akın ile olan ilişkisi 2013 yılında son bulmuştur. 2013’de yeni sevgilisi stilist Başak Dizer ile çıkmaya başlamış ve çift 2016’da evlenmiştir.

Onunla İlişkili
2016 – 2017’de Star TV ekranlarında oynayan Cesur ve Güzel dizisinde Tuba Büyüküstün, 2011 – 2013 arasında Kanal D'de iki sezon deva eden Kuzey Güney’de ise Öykü Karayel ve Buğra Gülsoy ile birlikte rol almıştır.

Kıvanç Tatlıtuğ yerli erkek oyuncular, Adana doğumlu ünlüler, 27 ekim doğumlu ünlüler ve akrep burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. Kıvanç Tatlıtuğ hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz.

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER