Tom Cruise Kimdir?

TOM CRUİSE KİMDİR?

DOĞUM TARİHİ: 3 Temmuz 1962
DOĞUM YERİ: SyracuseNY, ABD
YAŞI: 55
BURCU: Yengeç
BOYU ve KİLOSU: 170 cm., 67 kg.

Hakkında
Magnolia (Manolya), Jerry Maguire (Yeni Bir Başlangıç) ve Born on the Fourth of July (Doğum Günü 4 Temmuz) filmlerindeki rolleri ile 3 kez Altın Küre ödülü kazanmış oyuncudur. Diğer unutulmaz filmleri arasında Top Gun, Mission Imposible (Görevimiz Tehlike), Rain Man (Yağmur Adam), Risky Business (Riskli İş) ve The Firm (Şirket) yer almaktadır. Tom Cruise oyunculuğun yanı sıra bir film yapımcısıdır.

Ünlü Olmadan Önce
Gerçek adı Thomas Cruise Mapother IV’dir. Şiddetin olduğu bir evde büyümüş ve oyuncu olmadan önce papaz olmayı istemiştir. 14 yaşındayken bu konuda bir yıl eğitim almıştır.

Diğer Ayrıntılar
Bilim Kurgu yazarı L. Ron Hubbart'ın felsefi akım olarak oluşturduğu ve sonradan dini bir tarikata dönüşen Scientology Kilisesinin en ünlü üyesidir. İngiliz soul şarkıcısı Joss Stone hayranıdır.  

Aile Hayatı, Sevgilisi
İlk evliliğini oyuncu Mimi Rogers ile yapmıştır. 1989 başlayan, 1990’da evliliğe dönüşen Nicole Kidman ile olan ilişkisi 2001’de bitmiştir. 2006 -2011 arasında ise Katie Holmes ile evliliği olmuştur. 2017 yapımı Mumya filmindeki rol arkadaşı Annabelle Wallis ile aşk yaşadığına ilişkin basında dedikodular yer almıştır. Bilinen ilk sevgilisi ise 1980’lerde ilişkisi olduğu şarkıcı Cher’dir.

Onunla İlişkili
Orlando Bloom ve Kirsten Dunst’un başrollerde oynadığı 2005 yapımı Elizabethtown filminin yapımcısı Tom Cruise’dur.

Tom Cruise yabancı erkekoyuncular, ABD doğumlu ünlüler, 3 temmuz doğumlu ünlüler ve yengeç burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. Tom Cruise hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz. 

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER