Prince Kimdir?

PRİNCE KİMDİR?

DOĞUM TARİHİ: 7 Haziran 1958
DOĞUM YERİ: MinneapolisMN, ABD
ÖLÜM TARİHİ: 21 Nisan 2016 ( 57 yaş )
BURCU: İkizler
BOYU ve KİLOSU: 157 cm., 55 kg.

Hakkında
Tam adı Prince Rogers Nelson olan Prince, 10 albümü platin sertifilkalı (1 milyondan fazla kopya satmış) müzisyendir. 7 Grammy ödülü kazanmıştır ve 38 kez Grammy ödüllerine aday gösterilmiştir. Puple Rain başta olmak üzere Little Red Corvette, Diamonds And Pearls ve When Doves Cry gibi hit şarkılara imzasını atmıştır.

Ünlü Olmadan Önce
Çocukluk yıllarında tespit edilen epilepsi hastalığı, sık sık nöbetler geçirmesine neden olmuştur. İlk bestelerini 7 yaşında yapmaya başlamıştır. Ortaokul yıllarında Grand Central adlı müzik grubunu kurmuştur. Sonrasında 94 East adlı grubu ile daha profesyonel olarak müzik yapmaya başlamıştır.

Diğer Ayrıntılar
Sahnede kullandığı yüksek topuklular, renkli kostümler ve cinselliği ön plana çıkarak kıyafetler nedeniyle cinsel yönelimi sorgulanmıştır. 2006 animasyon filmi için bestelediği The Song Of The Heart ile Altın Küre kazanmıştır. Ölümü üzerine ABD eski bakanı Barack Obama da dahil olmak üzere çok sayıda ünlü kişi taziye mesajları yollamıştır.

Aile Hayatı, Sevgilisi
Anne ve babası müzisyendir fakat Prince daha çocukken ayrılmıştır. Üvey babası ile anlaşamadığı için genellikle babasının yanında kalmıştır. 1996 – 1999 arasında aktris Mayte Garcia ve 2001 – 2006 arasında Manuela Testolini ile evlilik yaşamıştır. Son sevgilisi, 2014’den ölümüne kadar şarkıcı judith Hill olmuştur.

Onunla İlişkili
2005 yılında Stevie Wonder’ın So What the Fuss adlı şarkısında gitar çalmıştır.

Prince yabancı erkek şarkıcılar, ABD doğumlu ünlüler, 7 haziran doğumlu ünlüler ve ikizler burcu ünlüler listesinde yer almaktadır. Prince hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz.

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER