Ronaldo Kimdir?

RONALDO KİMDİR?

DOĞUM TARİHİ: 18 Eylül 1976
DOĞUM YERİ: Rio de JaneiroBrezilya
YAŞI: 41
BURCU: Başak
BOYU ve KİLOSU: 183 cm, 95 kg.

Hakkında
Ronaldo, 1994 ve 2002 yıllarında Brezilya milli futbol takımı ile Dünya Kupasını kazanan Fenomen lakaplı eski futbolcudur. 2006 yılındaki Dünya Kupasında attığı 15 golle, Dünya Kupaları tarihinin en çok gol atan futbolcusu unvanını kazanmışsa da,  2014 Dünya Kupasında Miroslav Klose 16 golle bu unvanını elinden almıştır. Inter Milan, Barcelona ve Real Madrid de dahil olmak üzere 7 farklı takımda forma giymiştir. 1997 ve 2002’de Avrupa’da Yılın Futbolcusu Ödülünü (Altın Top) kazanmayı başarmıştır.

Şöhret Öncesi
Ronaldo Luís Nazário de Lima adı ile dünyaya gelmiştir. 6 yaşında futbol oynamaya başlayan Ronaldo, 14 yaşındayken dikkatleri üzerine çekmiştir. Brezilya milli takımının efsane isimlerinden Jairzinho’nun referansıyla Brezilya Genç Takımı'na seçilmiş ve Cruzeiro takımında top oynamaya başlamıştır.

Diğer Ayrıntılar
2011 yılında Goal.com sitesi tarafından kendisine 10 Yılın Oyuncusu unvanı verilmiştir. 2011’de futbolu bırakmıştır. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın iyi niyet elçiliğini sürdürmektedir. 2014'te Brezilya Futbol Federasyonu Başkanlığı'na seçilmiştir. Pele'den sonra Brezilya milli formasıyla en çok gol atan futbolcudur.


Aile Hayatı, Sevgilisi
Nelio Jr. adındaki kardeşi ile birlikte büyümüştür. Nisan 1999'da Brezilyalı kadın futbolcu Milene Domingues ile evlenmiş ve 2003 yılında boşanmıştır. Nisan 2000'de oğlu Ronald'ı dünyaya gelmiştir.

Onunla İlişkili
Ronaldo 3 kez FIFA Yılın Futbolcusu Ödülünü almıştır. Bu ödülü 3 kez alan diğer futbolcular Lionel MessiZinedine Zidane ve Cristiano Ronaldo’dur. 

Ronaldo futbolcular, Brezilya doğumlu ünlüler, 18 eylül doğumlu ünlüler ve başak burcuünlüler listesinde yer almaktadır. Ronaldo hakkında başka bilgilere sahipseniz yorum yazarak içeriği geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz.

Yorumlar

YENİ BİYOGRAFİLER